Jdi na obsah Jdi na menu
 

O Biblickém teologickém semináři v Pelhřimově

17. 11. 2007

Obrazek

Je několik měsíců po otevření školy a já bych chtěl napsat pár slov o tom, co je nového,  jak to tu na škole chodí a co vlastně děláme.

 ObrazekHned první den po oficiálním otevření školy, v pondělí 10. září, začala intenzivní výuka. Každý týden byl jeden předmět jako hlavní, na který se kladl větší důraz a věnovalo se mu více času, než ostatním předmětům.

V uplynulých týdnech jsme probrali českou církevní historii baptistů a jednoty bratrské, hermeneutiku, světonázory, historii první církve do pátého století a část starého zákona, který je velmi obsáhlý. Součástí studia je také výuka angličtiny a hebrejštiny.

Každé pondělí máme test na prověření toho co jsem si byli schopni uplynulý týden zapamatovat a uložit do paměti a proto je potřeba trávit i po vyučování mnoho času osobním samostudiem, při kterém také plníme domácí úkoly.

Ale také nezapomínáme na čas odpočinku, kterého máme také dost.  Až na jednu neděli v měsíci, kdy zůstáváme všichni v Pelhřimově, máme víkendy celé volné. V neděli máme společnou bohoslužbu, která není úplnou standardní bohoslužbou jak jsme zvyklí ze svých shromáždění (kazatelnu zatím nemáme), ale to co nechybí je Boží slovo, vyučování, modlitba, písně a obecenství při stolu Večeře Páně.

Obrazek

Můžu směle tvrdit že jsme tady v Pelhřimově jako jedna velká rodina. Společně také fungují služby, které jsou rozděleny na jeden týden. Je nutno udržovat školu čistou a samo sebou je nutná i pomoc v kuchyni. Také je ještě mnoho práce na nedokončené budově školy a její zahradě.

Obrazek

Když se naskytne příležitost a některý se sborů nás pozve, jsme ochotní naplánovat návštěvu a posloužit v tamním sboru.

Díky Bohu nemáme v ničem nedostatku. Bůh se o nás stará. Máme podporu jak v těch finančních darech jednotlivců, tak i modlitební podporu. Jen někdy vnímám nedostatek moudrosti při učení, když ji potřebuji a někdy také nejsem sám.

Je pro mě požehnáním být na této škole spolu s mými novými přáteli. Sdílet se, učit se, naslouchat, pracovat, formovat se a tímto být použitelný v Božím plánu jeho služby.

Prosím Vás, kdo čtete tyto řádky, abyste se modlili za celý Biblický teologický seminář, aby se Pán Bůh oslavil a žehnal i nadále jak finančně, tak v moudrosti při učení.

 

Za BTS Petr B.