Jdi na obsah Jdi na menu
 

Díkuvzdání 2013

29. 9. 2013

 

Slavnostní shromáždění ve slavnostně vyzdobeném sále. Naše nová modlitebna v Aši ještě není úplně dokončená. Usoudili jsme ale, že by slavnost poděkování za úrodu mohla být v novém. V prostorném sále je nás 270. Nádherná atmosféra radostného očekávání a vděčnosti. Dopoledne tříhodinový program služby dětí, dorostu, mládeže, zpěváků, hudebníků a kázání. Pak společný oběd.
Odpoledne opět plný sál spolu s dalšími 200 internetovými posluchači. Požehnané další tři hodiny radostného setkání Božího lidu v Božím domě, v přítomnosti Božího Ducha.
Pozdravná slova kazatelů okolních sborů, písně mládeže, zpěváků a kazatelského kvarteta. Rozmluva mládeže na téma letošního díkůvzdání „uzdravení deseti malomocných“ Proč přišel jenom jeden poděkovat? Proč devět nepoděkovalo? Jak to odůvodnil sám Pán Ježíš? Nenašli se! 
Nepřestávejme vzdávat Pánu Bohu vděčnost a chválu. Sečtěme dary. Lidé jsou ztracení ve svém majetku, starostech či povinnostech. Nevrací se, aby poděkovali. Potřebujeme více než zdraví, potřebujeme spásu své duše. Tak to cítil ten desátý z uzdravených.
Po skončení odpolední slavnosti, bylo pohoštění a dostatek občerstvení pro všechny přítomné.
Prožili jsme v Aši čtyři roky Božích zázraků, opakovaných Božích požehnání a darů milosti. Pán Bůh žehnal jiným, na jiných místech, abychom i my zde, skrze ně, přijaly požehnání. Buďme dobrými strážci vlastního domu, strážci Ducha svatého v nás. Mějme sílu odmítnout to, co od něho není. S vírou kráčejme a pracujme dál. Nebudeme sami. Pán Ježíš jde s námi, On to slíbil. Jsme svědky toho, že je to pravda co je napsáno v žalmu 147,14: On působí na tvém území pokoj, a moukou pšeničnou nasycuje tě.

 

 Vladislav Dušek

 

Náhledy fotografií ze složky Díkuvzdání 2013