Jdi na obsah Jdi na menu
 

Otevření Biblického teologického semináře

8. 9. 2007

V sobotu 8.září jsme se zůčastnili otevření Biblického teologického semináře v Pelhřimově a zároveň otevření prvního ročníku tohoto studia. Mezi více než osmdesáti účastníky, byli přítomní mnozí naši kazatelé a starší sborů. Přítomen byl také Reverend Keith G Jones, rektor IBTS, který přednesl svůj pozdrav a odevzdal dar pro knihovnu BTS v Pelhřimově. Byli zde zástupci několika misijních společností a první přednášející profesor na BTS Dr.Emír Caner, který byl vyzván ke zvěsti evangelia. Mgr. Milan Svoboda, kazatel BJB ve Cvikově a člen VV BJB v několika minutách otevřel nástiny duchovní historie a současnosti našeho národa.

Obrazek

V modlitbách vděčnosti a proseb o Boží vedení v budoucnosti byl seminář otevřen. Ředitel BTS Vladislav Donát ml. M.Div, představil sedm studentů, kteří byli do prvního ročníku přijati. Nejmladšímu je 22 a nejstaršímu 44 let. Ostatním zájemcům jsme byli nuceni sdělit, že se mohou hlásit do příštího ročníku.

Po skončení dopoledního slavnostního shromáždění byli všichni zájemci po skupinkách provedeni jak dokončenou částí BTS, tak i tou nedokončenou. Při společném občerstvení a shlédnutí presentace BTS strávili účastníci čas ve společném obecenství do odpoledních hodin. Díky Bohu a díky Vám, kteří máte o toto dílo zájem a jste přitom, když začíná.

Pokud chcete pomoci finančně na dokončení stavby, vybavení a provoz Biblického teologického semináře, můžete svůj finanční dar poslat na ČÚ: 178086796/0600.



Fotogalerie:  Otevření Biblického teologického semináře