Jdi na obsah Jdi na menu
 

Svatý křest 2013

4. 12. 2013

 

V 65 leté historii našeho sboru v Aši se konaly v místě jen dva křty. První v roce 1949 v jezírku nedaleko Aše, v Nebesích. Druhý křest byl ve skládacím bazénu na dvoře vedle modlitebny. Čtyřicet roků jsme jezdili křtít naše členy do chebského sboru. Třetí křest svatý konaný v Aši byl uskutečněn dne 1. prosince 2013. radovali jsme se z toho, že to byl historický první křest v naši nové modlitebně. Bylo milé že to bylo o 1 adventní neděli. Bylo to pro nás velmi slavnostní a radostné shromáždění.

Byl pokřtěn starší bratr, kterého jsme před dvěma léty vůbec neznali a on nevěděl nic o baptistech a o Pánu Bohu. Vyznával před sborem jak se opíjel a jak ubližoval své manželce. Pán Ježíš ho vytáhl z bláta světa, umyl ho, proměnil, dal mu čisté roucho spásy a postavil ho na úzkou cestu. Velmi se těší z toho, že byl připojen k Božímu lidu. Takto změnit člověka dokáže jenom Boží Duch. ještě byla pokřtěná manželská dvojice. Bylo dojemné vidět a slyšet jak oba manžele stojí ve křtitelnici, mezi nimi stojí kazatel a u bazénu stojí jejich dcerka a jako dárek pro své kžtěné rodiče říká básničku.

Bratr kazatel Alois Boháček přítomným neobráceným vysvětlil že vedle Pána Boha je ještě místo i pro ně podle 2 Mojž 33, 21. „ Odpoutej se od davu, vyjdi ven, vejdi do stanu setkávání, Bůh se chce s tebou setkat. Vedle něho je ještě jedno místo pro tebe. I tobě chce dát bílé roucho“

Jsme vděční Pánu církve, že už nemusíme nikam jezdit křtít naše nové bratry a nové sestry. Modlíme se za to, aby další lidé z Aše, podobně jako Mojžíš vyznali hříchy ve stanu a stali se Božími přáteli.

Vladislav Dušek

 

 

Náhledy fotografií ze složky Křest v Aši