Jdi na obsah Jdi na menu
 

Svědectví!!!

9. 7. 2006

Svědectví!!!

Když se řekne svědectví tak se někteří zarazí. Proč ale? Myslím si, že na svědectví není nic špatného. Podle mě je svědectví něco co jsem prožil, co se stalo, o čem vím že se dotýkalo mého života.

Mnoho lidí vydává svědectví bez toho, že by si toho byli vědomi. Jak věřící tak i nevěřící. Vždy když se rozpovídáme o něčem co se dotýká našeho života a co s námi souvisí, je to svědectví pro naslouchajícího. Naše životy, naše chován,í reakce na situaci v životě to všechno je také svědectví našemu širokému okolí. Jak je vidět mi všichni žijeme životem svědectví akorát je rozdíl v tom o čem a o kom svědčíme. V tom se lišíme. Buď ukazujeme sami na sebe, nebo můžeme ukazovat na Boha. Jako křesťan chci vždy ukazovat na Boha právě i svědectvím. To co já prožiji, to co se naučím, to jak já klopýtnu, tím vším můžu ukazovat na Boha. Jak mně pozvedává, jak jedná v mém životě, jaký je.

Myslím si že právě skrze svědectví druhých lidí můžeme mi sami být povzbuzeni na cestě naší společné viry. A o to nám jde. Nebo ne? Jak můžu být povzbuzen když nic neřeknu a od druhého také nic nezazní? Chci všechny povzbudit k vydávání svědectví jak písemnou formou, tak ústní.

Bůh vám požehnej v životě sdílení se.

                                                                                                                  Petr B.