Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jozef Gabovič

19. 11. 2006

Obrazek Foto                    ze dne 19.11.2006Obrazek
ObrazekNemám člověka  ze dne 19.11.2006
ObrazekNěkteré písně      ze dne 19.11.2006
ObrazekOsobní svědectví ze dne 11.11.2001



Bratr Jozef Gabovič je slovenský zpěvák duchovních písní. V letech 1967 a 1968 vykonával základní vojenskou službu u roty pohraniční stráže v Krásné u Aše. Během této služby vznikl mezi ním a našim sborem v Aši krásný vztah, který trvá až do dnes.


Jako syn věřících rodičů přemýšlel často při noční stráži na hranici o svém životě a o svém nevyrovnaném vztahu vůči Pánu Bohu. Při jedné noční službě na hranici Obrazekvolal k Bohu o pomoc, prosil za odpuštění vin, za živou víru, za obnovu svého života. Té noci přijal milost a prožil své obrácení. Daleko od svého domova nalezl blízkost Pána Ježíše. Odevzdal mu svůj život, přijal ho do svého srdce jako svého Pána a Spasitele, svého vůdce životem. Rozhodl se Pána Ježíše následovat a jemu sloužit. PO svém obrácení hledal věřící lidi v Aši. Vycházky pro vojáka byly vzácné. Bratr Jozef začal chodit do sdružení mládeže našeho sboru a navštěvoval i některé rodiny našeho sboru. V našem sboru jsou začátky jeho duchovního života, jeho práce a služby na Božím díle. Tuto práci a službu pak rozvíjel a pokračoval v ní doma na Slovensku především v oblasti zpěvu, svědectví a výkladu Božího slova. Nahrál a nazpíval již několik kazet duchovních písní a několik CD. Sloužil a slouží ve mnoha sborech zpěvem, koncerty a slovem Božím na Slovensku i v České Republice. V uplynulých dnech sloužil opět u nás v Aši tím, čím ho Pán Bůh obdařil. Nyní se svojí manželkou Danou, s jejich třemi dospělými věřícími dcerami žije a bydlí v Novém Mestě nad Váhom.

Milý bratře, děkujeme Ti za Tvoji lásku k našemu sboru, lásku k Pánu Ježíši a Tvoji upřímnou touhu nést evangelium všem lidem.

Ing. Vladislav Dušek