Jdi na obsah Jdi na menu
 

Křest 2015

29. 11. 2015

 

ČTYŘI SCHODY DO NEBE

U nás v Aši už po několikáte máme první adventní neděli sborovou slavnost. Slavnost křtu ponořením. V roce 2015 byla 29. listopadu a nesla se jako vždy v radostném evangelizačním duchu. Rádi se o to s Vámi ve zkratce podělíme:

Mnoho lidí chce do nebe. Ale nevědí že musí projít po čtyřech schodech. Názorně nám to ukazuje dvořan z Etiopie (Sk.8,26-39). 1.schodem je biblická touha. Touha po Bohu je v lidech zakódovaná. Dvořan ji ve svém srdci silně cítíl. Proto ani pouť do Jeruzaléma dlouhá 2000 km ho od setkání s Bohem neodradila. Dnes lidé mají modlitebny a kostely za rohem a přesto tisíce lidí jdou do pekla. 2.schodem je biblická víra. Dvořan v Jeruzalémském chrámě Spasitele nenašel. Tak si v té neutuchající touze kupuje knihu Izajáše proroka, vrací se na voze a čte z ní. Připojil se k němu učedník Filip s otázkou: Rozumíš tomu? …? Mnozí lidé kolem nás, též mnohým duchovním věcem nerozumí, ale odmítaji si to nechat vysvětlit a zůstávaji tak v nevěře. Dvořan přiznal svůj nedostatek, přijial vysvětlení a uvěřil tomu. Bez správného pochopení a přijetí biblické víry, není spasení. 3.schodem je biblický křest. Cestou, (na základě slyšené zvěsti o podmínce spásy) dvořan spatří nějaký rybník s vodou a zatouží po křtu. Filip mu to schvaluje. Oba sestoupili do vody a po křtu z ní oba vystoupili. Dnes lidé přišli na to, že to jde i jinak. Někomu stačí ke křtu pár kapek vody, jinému zase vana v koupelně. Dvořan si ale zvolil biblický křest. K poznání této pravdy mu stačilo jedno krátké kázání. Kolik takových kázání jsi slyšel ty? 4.schodem je biblický život. Tj. Radostný život. Dvořanovi se hned po křtu Filip ztratil, ale on (i když měl důvod k smutku) nasedl na vůz, jel dál a radoval se. I když na cestě víry ztratíme kamaráda, rodiče či máme jiné ztráty, tak radost ze spasení zůstává. Biblický život je o radosti.

Uvedenou neděli byly pokřtěni dva bratři a dvě sestry. Ve skupině křtěnců byla studentka ašského gymnázia a také jeji paní učitelka, která vyznávala, že 53 roků Boha nepotřebovala. Takovou skupinu bychom nevymysleli. Ale náš Pán je veliký, mocný silný, milující, živý Bůh a Spasitel. Jemu patří sláva. Kázal a křtil náš ašský kazatel bratr Alois Boháček. V našich srdcích zůstává vděčnost a my se radujeme a znovu radujeme.

Vladislav Dušek

 

 

Náhledy fotografií ze složky Křest 2015