Jdi na obsah Jdi na menu
 

Stavba nové modlitebny v Aši

Na této stránce Vás informujeme o stavbě nové modlitbebny v Aši.

 

obrazek

Fotogalerie - stavba nové modlitebny



 

15. června 2014, kdy byla modlitebna slavnostně otevřena, to bylo přesně pět let od chvíle, kdy vjel na louku v Bratrské ulici bagr a začal kopat základy pro novou modlitebu. V průběhu celé stavby nám Pán Bůh žehnal takovým způsobem, že v tempu, v jakém jsme stihli pracovat, přibývaly i peníze. Stavba byla celá financována ze sbírek a darů mnoha jednotlivců, kterým tato stavba ležela na srdci a chtěli stavbu podpořit.

Informace o stavbě:

stavba_130628_02.jpgV roce 2009 probíhaly přípravné práce - oplocení staveniště, terénní úpravy, přípojky inženýrských sítí a stavba záklaů pro stavbu.
V roce 2010 byla na nově vybetonovanou základovou desku dne 7. května  položena první cihla, ke které přibývaly velmi rychle další. V polovině července byla dokončena hrubá stavba (obvodové a nosné zdi, schodiště, stropy, nosná část střechy). Během července a srpna byla pokryta střecha a vyzděny vnitřní příčky. V září a říjnu byly prováděny dozdívky, betonování, vysekávání drážek pro elektriku, topení a kanalizaci. Na začátku listopadu byla osazena okna a následně se začaly postupně zateplovat stropy a střecha v bytové části. V Prosinci byla provedena plynoinstalace a část rozvodů kanalizace.
V roce 2011 byla provedena elektroinstalace, vodoinstalace, kanalizace, topení, sádrokartony, omítky, dlažby a obklady v obytné části domu.
V roce 2012 byly zatepleny a omítnuty obvodové zdi. Na podzim byla dokončena obytná část domu.

 

Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem, kteří nás finančně nebo jinou pomocí podpořili.